سبک های مختلف گیتار الکتریک

 قبل از شروع نوازندگی بهتر است بدانید به چه سبک موسیقی علاقه دارید که هم بتوانید گیتار مناسب خود را انتخاب کنید و هم در نیمه‌های آموزش از نوازندگی دلزده نشوید.

سبک‌های موسیقی شباهت‌هایی باهم دارند اما تفاوت‌های آن‌ها باعث علاقه‌ی هر فرد به سبک خاصی می‌شود.

انتخاب گیتار مناسب برای نواختن سبک مورد علاقه شما گزینه‌ی پر اهمیتی است هرچند نوازنگان حرفه‌ای شاید بتوانند با هر گیتاری انواع سبک‌ها را اجرا کنند اما می‌توان هر سبک را با گیتار مخصوص خود به بهترین شکل اجرا کرد و ریزه کاری‌های مربوط به هر سبک را بهتر نمایش داد و اجرای کامل‌تر و بهتری داشت.

گیتار الکتریک را می‌توان ساز شاخص قرن ۲۱ نامید و حتما آن را دست هنرمندان محبوبتان دیده‌اید.

پیشنهاد میکنم قبل از آشنایی با انواع سبک‌های این گیتار محبوب، مقاله‌ی زیر را که در آن انواع گیتار الکتریک از نظر ظاهر و بدنه‌ی آن را شرح داده‌ایم و اطلاعات مفیدی راجع به این گیتار برایتان تهیه کرده‌ایم را مطالعه کنید.

 

انواع سبک گیتار الکتریک

۶ نوع سبک را با گیتار الکتریک اجرا می‌کنند که در ۳ نوع از این سبک‌ها ساز اصلی آن‌ها گیتا الکتریک است.

سبک راک:

مهم‌ترین ویژگی این سبک این است که عامه پسند است و بیشتر افراد به آن علاقه دارند و ساز اصلی این سبک گیتار الکتریک است.

سبک هوی متال یا متال

در این سبک نیز که دارای صدای حجیم و خشن و صداهای تقویت شده است و می‌توان با گیتار الکتریک تک نوازی‌های طولانی و ضرب آهنگ‌های سنگین در این سبک داشت. گیتار الکتریک ساز اصلی آن می‌باشد.

سبک بلوز

بلو در انگلیسی به معنای غمگین است و چون اولین‌های این سبک آنرا غمگین می‌نواختند نام بلوز روی آن نهادند. گیتار الکتریک ساز اصلی این سبک نیز می‌باشد.

سبک پاپ گیتار الکتریک

اولین ویژگی این سبک عامه پسند بودن آن است و دوین ویژگی آن این است که نوازندگان این سبک انعطاف پذیری بالایی دارند و می‌توانند دیگر سبک‌ها را نیز به راحتی اجرا کنند.

سبک جاز گیتار الکتریک

بداهه نوازی در این سبک مهم‌ترین ویژگی آن است.

سبک هیپ هاپ گیتار الکتریک

در این سبک معمولا یک یا چند خواننده رپ چیزی مثل زندگی نامه را بازگو می‌کنند.

تکنیک‌های نوازندگی گیتار الکتریک در سبک‌های متال

Alternate picking

معمولا از این تکنیک در شاخه‌های سرعتی سبک متال استفاده می‌کنند. به این صورت که نوازنده با استفاده از pick که آن را با سرعت زیاد روی یک سیم بالا و پایین می‌برد و با ایجاد حالت ترمولویی با سرعت زیاد این سبک را اجرا می‌کند.

Bend

از پرکاربردترین تکنیک‌های تغییر صدای گیتار است که در نوازنده در این روش سیم گیتار را روی فرت مورد نظر به حدی بالا می‌لرد که از حالت طبیعی خارج شده و نت بالاتر را اجرا کند.

نوازندگان حرفه‌ای با این روش صدای نت را نیم یا یک پرده بالاتر اجرا می‌کنند.

این روش هم روی یک سیم هم روی دو سیم قابل اجراست اما اجرای آن روی دو سیم بسیار دشوار است.

Hammer on

در این روش برای تغییر صدا و کشش نت در گیتار نوازنده انگشت خود را پشت فرت قرار می‌دهد و از رایج‌ترین تکنیک‌های نوازندگی است.

Palm mute

در این روش نوازنده با قرار دادن دست راست خود ( برای افراد راست دست) روی سیم‌ها در نزدیک‌ترین محل ممکن به bridge صدایی بریده بریده و تا حدودی خفه تولید می‌کنند.

این روش نیز از روش‌های رایج اجرای سبک‌های موسیقی متال به خصوص thrash metal و death metal است که در این دو سبک ریف‌های خشن و سنگین با palm mute ایجاد می‌شوند.

Pick gils

در این روش نوازنده لبه‌ی pick را روی سیم قرار می‌دهد و در حالی که آن را به سمت پایین می‌لغزاند pick با سرعت زیاد به سمت بالا و پایین حرکت داده می‌شود.

این روش از رایج‌ترین تکنیک‌های شاخه heavy metal و hard rock می‌باشد.

Pick scrape

در این روش که با دور کردن  یا نزدیک کردن pick  به bridge جنس صدای گیتار تغییر می‌کند که در آن نوازنده pick را در کنار ۳ سیم گیتار قرار می‌دهد و آن را در حد فاصل ۳ سیم به سرعت حرکت می‌دهد و با حرکت pick در بین سیم‌ها نت‌ها خیلی سریع یکی بعد از دیگری اجرا می‌شوند.

Pull off

در این روش نوازنده بعد از اجرای نت مورد نظر خیلی سریع انگشت خود را از روی سیم بلند می‌کند و صدایی مقطع و نرم ایجاد می‌کند و دقیقا برخلاف تکنیک hammer on است.

Slid guitar

در این روش نوازنده به جایاینکه از انگشت‌های خود برای انگشت گذاری استفاده کند از یک لوله‌ی فلزی کوچک که آن را درون انگشت خود قرار می‌دهد استفاده می‌کند که باعث هارمونی بالایی در صدای گیتار می‌شود اما از این روش به ندرت استفاده می‌کنند.

Sweep picking

این روش که باعث ایجاد یک صدای سیال در گیتار می‌شود نوازنده با یک دست در قسمت گردن گیتار با حرکت جاروب مانند دست و حرکت لغزشی دست روی سیم‌های گیتار، آن‌ها را حرکت می‌دهد و با دست دیگر با سرعت بالا نت‌ها را اجرا می‌کند.

این روش نیز نسبتا رایج است.

Tapping

در این روش نوازنده با استفاده از ضربه زدن به وسیله‌ی انگشت روی سیم‌های گیتار در قسمت neck باعث ایجاد صدای مورد نظر می‌شود. بعضی نوازندگان نیز از لبه‌ی پهن pick برای نواختن استفاده می‌کنند که به آن pick tapping گفته می‌شود.

این روش از روش‌های رایج در تک نوازی می‌باشد.

این تکنیک به ۲ روش انجام می‌شود:

  1. One handed tapping: این روش فقط با یک دست انجام می‌شود.
  2. Two handed tapping: در این روش برای اجرای نت‌ها از هر ۲ دست استفاده می‌کنند و باعث ایجاد هارمونی قدرتمندتری نسبت به روش اول می‌شود.

Vibrato

در این روش نوازنده باعث ایجاد لرزشی موجی شکل در صدای یک نت می‌شود که از رایج‌ترین تکنیک‌های نوازندگی است و عده‌ی زیادی از این روش استفاده می‌کنند.

این تکنیک به ۲ روش استفاده می‌شود:

  1. Tremolo یا vibrato: به وسیله‌ی دسته‌ی مخصوصی که روی بدنه‌ی گیتار قرار گرفته اجرا می‌شود که البته بعضی گیتارها این دسته را ندارند.
  2. روش دوم با حرکت سریع و ظریف انگشت روی گردن گیتار در حد فاصل فرت‌های مورد نظر اجرا می‌شود.

Volume swell

در این روش نوازنده با استفاده از انگشت کوچک خود حجم صدای گیتار را دائما تغییر می‌دهد و در پایان صدای نت باعث ایجاد یک فرود نرم در صدا می‌شود که البته این روش زیاد کاربرد ندارد و استفاده نمی‌شود.

Comments